clouds and globe

Moedermaatschappij

Een moedermaatschappij is een bedrijf dat als werkgever fungeert voor opdrachtnemers van het Bureau die onder een contracttoewijzing van bepaalde tijd werken.

Hoe werken ze?

Het gebruik van een moedermaatschappij houdt in feite in dat u als de ‘opdrachtnemer’ een werknemer van de moedermaatschappij wordt. Als deel van het proces moet u urenverantwoording indienen bij de Dutton Recruitment, waarna wij de uiteindelijke cliënt factureren voor het werk dat u heeft uitgevoerd. U wordt dan betaald door de moedermaatschappij als een PAYE-medewerker, min de vergoeding van de moedermaatschappij.

Wat zijn de voordelen voor u?

Moedermaatschappijen hebben vele voordelen voor opdrachtnemers zoals:

  • Ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Opdrachtnemers gebruiken moedermaatschappijen om simpelweg hun urenverantwoording en onkostendeclaraties in te dienen door middel van Dutton Recruitment die de informatie naar de moedermaatschappij stuurt en erop wacht om betaald te worden.
  • Alle belasting en Nationale Verzekering wordt bij de moedermaatschappij afgetrokken voordat u uw geld ontvangt. Dit betekent dat u uw belasting niet hoeft te berekenen.
  • Moedermaatschappijen zijn geschikt voor de opdrachtnemers die zowel korte- en lange termijn hebben en minimale input willen.
  • Moedermaatschappijen bieden geschikte oplossingen voor opdrachtnemers van allerlei salarisniveaus.
  • Ze bieden de perfecte oplossing voor diegenen die onzeker zijn over contractwerk of die simpelweg contractwerk doen als een baan ‘tussendoor’ omdat er minimale input nodig is.
  • Behalve de urenverantwoording en onkostendeclaraties is er verder heel weinig papierwerk nodig.
  • Andere voordelen zoals verzekering kunnen ook deel van de dienst zijn zoals verzekering en training.
  • Als een medewerker van een moedermaatschappij kan u meestal ook basiskosten declareren, dit wordt gebaseerd op of u geldige, oorspronkelijke bonnen kan tonen.

Welke moedermaatschappij is geschikt voor u?

Als u een moedermaatschappij zoekt zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden. Alle moedermaatschappijen worden in wezen bestuurd door de Belastingdienst. Dit betekent dat wat u verdient bij één niet hoger kan zijn dan bij een andere; het enige verschil is de vergoeding die de moedermaatschappij berekend. Een betrouwbare moedermaatschappij rekent niet afhankelijk van wat u verdient. Als er geen extra werk is voor de moedermaatschappij, of u £50 per dag of £500 per dag verdient. Als u als prijsopgave een percentage van uw salaris krijgt moet u er voor zorgen door een zorgvuldige berekening dat u nog steeds een redelijk hoeveelheid betaald, gemiddelde vergoedingen liggen tussen £15 en £25 per week.

Als u via Dutton Recruitment werkt is het in ons belang om te zorgen dat u gelukkig bent, goed betaald wordt in uw functie en blij bent met de Cliënt die we u hebben geboden. Een groot deel van deze tevredenheid is om te weten dat u voldoende krijgt betaald, daarom is het belangrijk dat onze Consultants opgeleid zijn tot zo'n niveau dat ze u van de meest actuele informatie kunnen voorzien wat betreft het werken via een moedermaatschappij. Om deze reden bespreken we alle moedermaatschappijen die wellicht geschikt voor u zijn.

Als een Plaatsingsbureau is het voor ons illegaal om u te dwingen via een bepaalde Moedermaatschappij-aanbieder te gaan, onze rol is slechts om te begeleiden. Als bedrijf is het echter essentieel dat u alleen via een aanbieder werkt die aan onze strenge financiële richtlijnen voldoet die op lange termijn u en uw geld beschermen. Daarom hebben we een lijst van “Goedgekeurde Moedermaatschappij Aanbieders” waar de meest betrouwbare Moedermaatschappijen op staan. Werken via een Moedermaatschappij die niet financieel is getest kan betekenen dat u potentieel een grote belastingschuld oploopt of uit eigen zak moet betalen als de Moedermaatschappij financiële moeilijkheden heeft.

Hoe schrijft u zich in bij een Moedermaatschappij?

We helpen u in het voorzien en invullen van sollicitatieformulieren voor uw gekozen Moedermaatschappij. Meestal sturen we de formulieren samen met uw contract op. We hebben een door de wol geverfde Moedermaatschappij-partner via wie wij u standaard betalen, hetgeen betekent dat voordat u voor ons werkt het niet nodig is dat u al bij een Moedermaatschappij staat ingeschreven. We zijn trots u dit gedeelte van de dienst aan te bieden.